Restaurant De Kas

Restaurant De Kas

Oerhollands restaurant met een wereldwijde reputatie

Oerhollands restaurant met een wereldwijde reputatie

  • Uitgever —  Studio Roozen
  • Drukwerk —  Kunstdrukkerij Mercurius
  • Auteur —  Gert Jan Hageman
  • Fotografie —  Ronald Hoeben
  • Eindredactie —  Jacomijn de Raad
  • ISBN13 —  9789077650011
  • In 2001 vond topkok Gert Jan Hageman, die een Michelinster verdiend had in de Nederlandse haute cuisine, een nieuwe invulling voor zowel zijn eigen carrière als voor de kweekkas uit 1926 van de Amsterdamse Stadskwekerij, die op de nominatie stond voor de sloop. Met veel geluk en vooral veel medewerking van gemeente, familie en vrienden is het gelukt om het unieke acht meter hoge glazen gebouw te herbouwen tot restaurant en kwekerij. — Maart 2004.

    Kookboek met 50 originele recepten van Restaurant De Kas, Amsterdam. Uitgeverij Studio Roozen, 2002
    Kookboek met 50 originele recepten van Restaurant De Kas, Amsterdam. Uitgeverij Studio Roozen, 2002

    'Gelegen in Park Frankendael is De Kas een oase van rust voor de vijftigduizend gasten die er jaarlijks aanschuiven; hetzij in de adembenemende, door Piet Boon ontworpen eetzaal, hetzij aan de chef's table in de keuken of, als het weer het toelaat, buiten in de kruidentuin.' — Diny Schouten

    Kookboek met 50 originele recepten van Restaurant De Kas, Amsterdam. Uitgeverij Studio Roozen, 2002
    Kookboek met 50 originele recepten van Restaurant De Kas, Amsterdam. Uitgeverij Studio Roozen, 2002
    Dit boek, boordevol recepten, geeft een kijkje achter de schermen van een oer-Hollands restaurant dat inmiddels in een adem wordt genoemd met unieke zaken als Chez Panisse in Californie, Moosewood in New York, en Sally Clarke en The River Cafe in Londen.
    Kookboek met 50 originele recepten van Restaurant De Kas, Amsterdam. Uitgeverij Studio Roozen, 2002